Zoégas Single Origins og espresso ZOÉGAS Professional-blandinger består av bønner med ulik karakter som sammen gir en smaksrik kaffe.

003 Colombia

003 Colombia

Saftig, fyldig og ydmyk 

Den lette mørkbrenningen gir en overraskende fylde og fremhever den typiske saftige og friske Colombiakarakteren. Her modnes kaffebærene langsomt, noe som gir bedre smaksutvikling. Kaffen har en søt-syrlig smak som minner om granateple.

Opprinnelse: Colombia

Kaffe fra Colombia har en fin balansert fylde og en fruktig smak som mange setter pris på. Plantasjene ligger i Andes i opptil 1800 meter høyde. Jordsmonnet be- står av vulkansk aske. Dette sammen med riktig mengde sol og nedbør, gir optimale forhold for kaffe. Colombia har to innhøstinger hvert år og kan levere en jevn og stabil kaffe med gode kvaliteter hele året.

037 Kenya

037 Kenya

Bærpreget og kompleks mørkbrent

Kjennerens valg og en eksplosjon av smaker. Takket være mørkbrenningen løfter denne kaffen frem den elegante smaken du finner i Kenya. Oppdag de ur- typiske karakterene av solbær og sitrus. Koppen har kompleksitet og fylde.

Opprinnelse: Kenya

Kenyansk kaffe er fyldig med en distinkt smak av solbær og en nyansert friskhet som heller mot sitrus. Den elegante og sofistikerte karakteren, og den gjennomgående høye kvaliteten gjør at kaffe fra Kenya har blitt en signatur for ZOÉGAS blandinger. ZOÉGAS er også en av verdens største innkjøpere av kaffe fra Kenya.

I Kenya dyrkes kaffen frem i vulkansk jord på ca. 1800 meter høyde, først og fremst i området mellom Mount Kenyas fjellsider og hovedstaden Nairobi. På denne høyden modnes kaffebønnene langsomt slik at de utvikler karakter.

010 Ethiopia

010 Ethiopia

Luksuriøs og krydret mørkbrent

Mørkbrenningen gir en kraftig kaffe med friske toner av bergamott. Ettersmaken er lang og aromatisk med nyanser av nellik og kanel. De høytvoksende kaffe- bærene har modnet langsomt fra vulkansk jord, noe som gir de beste forutsetningene for en rik aroma- og smaksutvikling.

Opprinnelse: Etiopia

Sidamokaffe kjennetegnes av et behagelig krydderpreg og fylde med innslag av bergamott. Sagnene sier at historien om kaffe begynte i Etiopia. Her har kaffen optimale vekstforhold på opptil 2000 meter over havet i vulkansk jord. I Etiopia dyrkes kaffen først og fremst i høylandet mellom de sørligste og sørvestlige delene av områdene Sidamo og Yirgacheffe.

Espresso Della Casa

Espresso Della Casa

Kraftig og barsk med toner av flaksalt og mørk sjokolade

En klassisk espresso med sør-italiensk karakter. Blandingen består av en høy andel Robusta sammen med Arabica fra Brasil og Strictly Hard Beans fra Sentral- Amerika. Den dominerende karakteren av Robusta, sammen med mørk- brenningen, gir en tøff og kraftig espresso. Man kan ane nyanser av flak- salt og en lett bitterhet av mørk sjokolade.

Espresso Palazzo

Espresso Palazzo

Intens og stilfull med toner av søt lakris og grapefrukt

En moderne espresso for den urbane espressoelskeren. Blandingen består av utvalgte Arabicabønner av beste kvalitet fra Etiopia og Brasil, samt en balansert del Robusta. Resultatet er en mildere espresso med Mellom- Italiensk karakter. Smaken er intens og aromatisk, med innslag av søt lakris og en svak bitterhet som minner om grapefrukt.

Espresso Terazza

Espresso Terazza

Smakfull og blomstrende med toner av karamell og rabarbra

En Fairtrade- og KRAV-merket espresso med mildt innslag av krydder. ZOÉGAS ESPRESSO TERAZZA består av 100% Arabicabønner av høy kvalitet fra Øst- Afrika, Sentral- og Sør-Amerika. De mørkbrente Arabicabønnene gir en fyldig og lett blomstrende espresso hvor toner av rabarbra forenes med rundere nyanser av karamell. Ettersmaken er lang og frisk. Kraftig nok til å kunne drikkes sammen med melk, samtidig som den er utsøkt som ren espresso.

Suprema Espresso Bellazza

Suprema Espresso Bellazza

Fløyelsmyk med toner av kirsebær og salvie

En spennende blanding med lang ettersmak og tykk glatt crema. Vi har balansert fruktigheten i kaffe fra Brasil med den fyldige elegansen fra høytvoksende vaskede Kenyabønner, hvis generøse smaksrikdom er et resultat av at de har modnet langsomt på minst 1500 meter høyde. Smaken byr på spennende toner av kirsebær og salvie. Vi har lagt til et hint av sjokolade fra indiske Monsoon Malabar som gir espressoen en uventet dimensjon.